Kindertandheelkunde

De zorg voor de tanden van uw kind ligt ook bij u. Het melkgebit is rond de 2,5 jaar compleet en het is verstandig uw kind vanaf de 2e verjaardag mee te nemen bij een bezoek aan de praktijk. Zo kan uw kind wennen aan de behandelruimte en zien dat er ook zorg aan uw gebit wordt besteed. Wij doen er alles aan om de behandeling van uw kind zo prettig mogelijk te maken.
Vanaf 6 jaar krijgen alle kinderen een fluoride behandeling en worden kiezen van het blijvende gebit 'gesealed' om gaatjes te voorkomen.

Tips voor 'bezoek met kind aan tandarts'

Om angst op latere leeftijd zoveel mogelijk te beperken is het van belang dat u uw kind zo vroeg mogelijk meeneemt naar de tandarts. Uit onderzoek blijkt dat hoe eerder een kind went aan de tandarts, hoe kleiner de kans is dat er later angst ontstaat.

Een aantal tips:

Beugel

Indien er reden is de stand van de tanden van uw kind te corrigeren, kan een beugel worden geplaatst. In de meeste gevallen wordt op ongeveer 11-jarige leeftijd gebruik gemaakt van een zogenaamde 'slotjes-beugel'. Deze beugel zit vast in de mond. Hiermee kunnen esthetisch prachtige resultaten worden bereikt.
Uw zoon of dochter wordt gemiddeld 1 maal per 5 weken terug verwacht voor controle.